Wednesday, August 11, 2010

hari sukan syaza

video

lawan time..sangat berhati2 anak mama ni.. dlm berhati2 tu pun boleh pulak salah bearing, masuk line org..hehe.. well done anyway!

video

amik hadiah time!!..syaza no 2..

video

selingan je ni. syaza pun takde dlm ni.. tp comei.. tang ni, mama nye kaki pun goyang2..haha

Saturday, June 5, 2010

syafiq sana sini

video

Friday, June 4, 2010

syafiq dapat kaki...

hampir setahun umur syafiq. ujung bulan ini dah masuk setahun. kejap je. kejap ke.. hmm.. penat jgk melayan pembesaran dia.. hahah
around 9 months dia dah cuba2 berdiri, pegang2 kerusi. waktu ni nampak dia takut2 berani lah. tapi lebih kepada malas nak berdiri. malas nak berjalan lagi. tetapi dia merangkak sangat lah laju. kalu ada org nak ke pintu, terutama tokyah time2 nak p surau, syafiq pun dah tau, dia lah yg dulu merangkak ke pintu..
around 10 months, lebih agresif percubaan utk berjln, paut sana sini nak berdiri. tapi masih tak berani. masih takut2 berani.hehe.. masih menajamkan skill utk bejln. merangkak dah gear 5 la org kata. suka sgt sebuk2 kat meja makan suruh org angkat dia join makan sama. kuat menjerit syafiq ni. n suara pun nyaring kalau menjerit tu..
yaa.. tiba 11 months.. mmg dah expert berjln.cewah. sekarang berjalan je ke hulu ke hilir. depan belakang.. masuk dapur semua lah. semua tempat nak meneroka. kalau semua org kat depan tv.. dia pun berjln keliling ruang tamu.. dari satu kerusi ke satu kerusi.
dah pandai main kejar2 dgn kakak syaza. kakak dia pun rajin btul main ngan adik. suka la kejar2 adik tu. adik pun, mentang2 baru dpt kaki, laju jln tu mcm nak berlari dah. kadang2 mmg nampak mcm dia berlari dah.. wah2..baru bley berjalan nak berlari pulak..
satu lagi, syafiq mmg mengidolakan kakak syaza. ape kakak dia buat, dia pun nak buat.. kakak ni pulak dah sedia tak duduk diam, memanjat sana, melompat sini.. adik pun dah pandai nak panjat2. tangga mmg dah letak pagar, boleh pulak dia ikut kakak dia panjat kot tepi2 tangga. mmg mencabar lah penjaga dia.. huhu aka acik, tokyah, opah. terima kasih la atas jasa2 kalian. eceh. mcm la opah n acik baca blog. tokyah mungkin lah.
ngat nak tepek video. tp tak boleh pulak. mungkin sbb kat opis. nnt try kat umah. video taken by mak ucu.
tepek lah sekepin 2 pic syafiq. lebih2 boleh tgk kat FB mama..
daaa.. later2 update lg.

syafiq seronok dpt join di meja makan
syafiq main2 with kakak nurul. penyayang ni. suka gomol2 kakak nurul. hehe

Monday, March 15, 2010

chinese wedding we attended

kami sekeluarga di kelantan cuti sekolah ni. mokcik (kakak kpd mamatok) mengadakan majlis perkahwinan anak sulung nya, Ali. Ali telah selamat melafazkan akad dan mengahwini J (puteri juliana batrisya ui binti abdullah. semoga kekal ke akhir hayat.
this is the first time we attended other than malay wedding. at first, mama was quite jakun.. mana tak nye.. hangkut barang hantaran je dah mcm2. ada sekampit beras, sekaton susu pekat, air kotak-berkotak2, barang makanan lah yg byk, brg perhiasan, wangian dan mcm2 lagi. mmg dahsatt..
kami dijemput makan2 dulu. simple je makanan yg dihidangkan, ringan2 je, kek, kuih muih, n bihun goreng. (pic di facebook mama http://www.facebook.com/album.php?aid=154071&id=694204916&ref=nf) hehe.
upacara yg menarik adalah pengantin akan mendengar nasihat dan amanat dari org2 tua/ senior (tak tua sgt sbb kami pun memberi nasihat..hehe) saksikan lah rakaman ini.. cewah..
video

Monday, March 8, 2010

syafiq melompat di pantai sepat..

video

senaman utk tokyah.

kakak pun sebuk melompat. mcm tu la kakak tu. adik panjat katil, dia pun sebok panjat katil tepuk2 dinding sama mcm adik. seronok lah adik pun kakak main sama2 dia. seronok tgk bila dua2 main. tp bila dua2 buat perangai, stress nye bagai..

syaza bermain bowling

video

sesungguhnye tiada editing dlm video ini.. cuma longkang tertutup.. hehe..

vocab baru syaza.. bowling!

ni masa CNY holiday aritu..

Sunday, January 24, 2010

rumah ayah long razlan di kuantan

so this is some of the view of ayah long' s house at kuantan..



pandangan luar

padangan dalam..

tunjuk skit2 cukup kot. nnt tgk kat blog empunya diri http://razlanzahrah2007.blogspot.com/ ek.. hehe..

 
design by suckmylolly.com